Kapadokia dhe Stambolli magjik

CAPPADOCIA DHE STAMBOLLI 159 €

Nisja në orën 18:00. : 11.11.2021 SHKUP -Stamboll:

Dita 1: 12.11.2021

Arritja ne Stamboll, vendosja ne hotel.
Mëngjesi në hotel dhe vazhdojme me vizitën e pallatit Dollmabahce(20eur).Pastaj vazhdohet me shëtitjen me anije 2 orë në Bosfor(10 eur) .
PAMJE PANORAMIKE E STAMBOLLIT: Ne vozisim përgjatë Detit të Marmaras, hyrjes në Bririn e Artë dhe Bosforit. Ne do të shijojmë pamjen e Pallatit Top Kapi Saraj, Hagia Sophia, Xhamia Suleimaniye, Xhamia e Re, Tregu Egjiptian. Ne kalojmë Bririn e Artë mbi Urën e famshme Galata me pamje nga Kulla Galata dhe Kulla e Vajzës. Nga autobusi, transferohemi në anije ,shetitje ne Bosfor .

Dita 2: 13.11.2021

Leshimi i hotelit ne Stamboll. vazhdohet me viziten e Akvariumit(20 eur) dhe nje qender tregtare .Pastaj vazhdoht udhetimi per ne Kapadokia .

Dita 3 : 14.11.2021 Kapadokia
Dita e 4: 15.11.2021 Kapadokia
Dita e 5 : 16.11.2021 Kapadokia , nisja per ne Shkup.

Ne kapadokia gjate 3 diteve vizitohen :
Urgup
Goreme
uc Hisar
Orta Hisar
Atelia e perpunimit te eneve nga qeramika
Panorama ku shihen Ballonat gjate fluturimit

Fakultativet (qê nuk jane te obliguara )

Falultativet ( që jan te obliguara dy Darka nga 10€menu suedeze) Kapadokya

Balloni 80 Deri 120 euro (n’varsisht prej kohës se si do te jet)
Atv 30 euro ( deri në 2 Persona)
Safari Jeep 20 euro Person (minimum 4persona)
Me Kuaj 20 euro
Me deve 30 euro
Qyteti nentoksor 10 euro

Кападокиа и Истанбул 159 €

Тргнувањето: 18:00 11.11.2021 СКОПЈЕ –ИСТАНБУЛ:

1 Ден: 12.11.2021

Истанбул

Појадок во хотелот и продолжете со посета на палатата Долмабахче(20 eur), а потоа продолжете со 2 часовното патување со брод до Босфор.(10 eur)
ПАНОРАМСКИ ПОГЛЕД НА ИСТАНБУЛ: Возиме покрај Мраморното Море, влезот на Златниот рог и Босфорот. Уживаме во погледот на Топ Капи Палас Сарај, Аја Софија, leамија Сулејманије, Нова џамија, Египетски пазар. Ние го преминуваме Златниот рог преку познатиот мост Галата со поглед на кулата Галата и кулата Девица. Од автобусот, се префрламе на бродот, одиме кон Босфор.
Потоа, се продолжува до трговскиот центар. Потоа враќањето во хотел.

2 Ден: 13.11.2021

Излегување од хотел. Продолжуваме со посета на најголемиот аквариум во Европа. Аква Флорија (20 eur). Шопинг во трговскиот центар Венеција Мега Аутлет. И поаѓање за Кападокиа.

3 Ден: 14.11.2021 Кападокиа
4 Ден: 15.11.2021 Кападокиа
5 Ден: 16.11.2021 Кападокиа . тргнување за Скопје

Во Кападокија во текот на овие 3 дена се посетуваат:
Urgup
Goreme
uc Hisar
Orta Hisar
Ателиа на изработка на ќерамични садови
Панорама со разглед на лет на балоните

Факултативни (не се задолжителни):

Балон 80 do 120€ eur( zavisi od vremeto
Atv 30 eur ( za dvajca)
Safari Jeep 12 eur ( minimqlno cetvorica)
Со коњи 20 eur
Со камила 30 eur
Подземен град 10 eur

fakultativni(zadozitelni dva veceri po 10€ svetska masa) Kapadokya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post