Kapadokia dhe Stambolli magjik

CAPPADOCIA DHE STAMBOLLI 149 €

Nisja në orën 16:00. : 30.05.2021 SHKUP -Stamboll:

Dita 1: 01.06.2021

Arritja ne Stamboll, vendosja ne hotel.
Mëngjesi në hotel dhe vazhdojme me vizitën e pallatit Dollmabahce(15 eur).Pastaj vazhdohet me shëtitjen me anije 2 orë në Bosfor(10 eur) .
PAMJE PANORAMIKE E STAMBOLLIT: Ne vozisim përgjatë Detit të Marmaras, hyrjes në Bririn e Artë dhe Bosforit. Ne do të shijojmë pamjen e Pallatit Top Kapi Saraj, Hagia Sophia, Xhamia Suleimaniye, Xhamia e Re, Tregu Egjiptian. Ne kalojmë Bririn e Artë mbi Urën e famshme Galata me pamje nga Kulla Galata dhe Kulla e Vajzës. Nga autobusi, transferohemi në anije ,shetitje ne Bosfor .

Dita 2: 02.06.2021

Leshimi i hotelit ne Stamboll. vazhdohet me viziten e Akvariumit(15 eur) dhe nje qender tregtare .Pastaj vazhdoht udhetimi per ne Kapadokia .

Dita 3 : 03.06.2021 Kapadokia
Dita e 4: 04.06.2021 Kapadokia
Dita e 5 : 05.06.2021 Kapadokia , nisja per ne Shkup.

Ne kapadokia gjate 3 diteve vizitohen :
Urgup
Goreme
uc Hisar
Orta Hisar
Atelia e perpunimit te eneve nga qeramika
Panorama ku shihen Ballonat gjate fluturimit

Fakultativet (qe nuk jane te obliguara )

Balloni 80 euro
Atv 15 euro
Safari Jeep 15 euro
Me Kuaj 20 euro
Me deve 30 euro
Qyteti nentoksor 10 euro

Кападокиа и Истанбул 149 €

Тргнувањето: 16:00 30.05.2021 СКОПЈЕ –ИСТАНБУЛ:

1 Ден: 01.06.2021

Истанбул

Појадок во хотелот и продолжете со посета на палатата Долмабахче(15 eur), а потоа продолжете со 2 часовното патување со брод до Босфор.(10 eur)
ПАНОРАМСКИ ПОГЛЕД НА ИСТАНБУЛ: Возиме покрај Мраморното Море, влезот на Златниот рог и Босфорот. Уживаме во погледот на Топ Капи Палас Сарај, Аја Софија, leамија Сулејманије, Нова џамија, Египетски пазар. Ние го преминуваме Златниот рог преку познатиот мост Галата со поглед на кулата Галата и кулата Девица. Од автобусот, се префрламе на бродот, одиме кон Босфор.
Потоа, се продолжува до трговскиот центар. Потоа враќањето во хотел.

2 Ден: 02.06.2021

Излегување од хотел. Продолжуваме со посета на најголемиот аквариум во Европа. Аква Флорија (15 eur). Шопинг во трговскиот центар Венеција Мега Аутлет. И поаѓање за Кападокиа.

3 Ден: 03.06.2021 Кападокиа
4 Ден: 04.06.2021 Кападокиа
5 Ден: 05.06.2021 Кападокиа . тргнување за Скопје

Во Кападокија во текот на овие 3 дена се посетуваат:
Urgup
Goreme
uc Hisar
Orta Hisar
Ателиа на изработка на ќерамични садови
Панорама со разглед на лет на балоните

Факултативни (не се задолжителни):

Балон 80 eur
Atv 15 eur
Safari Jeep 15 eur
Со коњи 20 eur
Со камила 30 eur
Подземен град 10 eur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *